Tuesday, December 27, 2016

Home made ice cream - dengan mengggunakan 3 bahan sahaja

Ok sayam sayam semua. harini saya nak share cara buat ais krim home made dengan menggunakan 3 bahan sahaja!. 

anak saya suka makan eskrem, jadi ayah pun gugel la resepi cemana nak buat. terjumpa yang ni. ni paling simple but tasty. 

2 cawan whipping cream
1/2 tin susu pekat manis
1 cawan chocolate milk jenama magnolia

 Whipping cream tu jer yang ada dalam rumah ni so saya  try la yang ni. sedap la pulak. nenanti nak try VIVO la plak

 Mula mula mixed whipping cream sampai kental. 

lepas tu masukkan chocolate dan susu. putar lagi


 Bila dah siap, bubuh dalam bekas. Jangan lupa tutup dengan cling film. Biarkan semalaman dalam peti sejuk beku


Tadaaaa...dah siap. sedap sangat

Thursday, December 15, 2016