Wednesday, October 26, 2016

Yogurt Ice Cream

Tgh top sekarang kan...ice cream yogurt. makan plak masa sejuk. wallaaaaaa..
28/10/2016 - setiap kali saya keluarkan produk baru...niat saya cuma satu ..kerana Allah SWT saya berniaga...percubaan pertama yang membuahkan hasil..alhamdulillah dengan izin Allah SWT..



Buat permulaan saya keluarkan 4 perisa sahaja (kiwi, blueberry, coklat dan strawberry). Alhamdulillah mula mendapat sambutan dari hari pertama saya keluarkan ice cream yogurt ni. Dengan sedikit penambahbaikan pada resepi yang cikgu ajar..sekarang saya supply ice cream ni utk satu cafe di Kuala Lumpur. Mudah2an panjang jodoh kami yer..



60 cups restock untuk Cafe. Syukur kepada Allah SWT di atas rezeki yang telah diberikan


Antara komen2 customer yang saya terima..

  

 







Oleh kerana saya ada customer cilik yang selalu beli dari saya...harga RM 3.50 tu sangat mahal bagi saya...jadi saya inovasikan sikit..buat saiz mampu milik untuk customer cilik..alhamdulilah di terima ramai dengan saiz mini ni...buat ajer bammmm terus ramai pakat booking dan datang beli kat rumah....yang ni harga rm 1.50 sahaja









atas permintaan customer saya x letak buah.....saya letak filling sahaja di atas..

8/12/2016 - 25 pcs yogurt ice cream perisa strawberry dan 25 pcs perisa mangga tempahan dari Puan Wahida untuk majlis sambutan harijadi anakanda tersayang. terima kasih yer

Monday, October 10, 2016

Dahan Rapuh

Rangup rangup di luar gebu gebu di dalam....wallla....kali pertama saya cuba dahan rapuh nie...terus jatuh chenta...dan terus decided jadi agent tetap dahan rapuh...kalau makan masa tgk TV dengan keluarga...memang x sedar krup krap krup krap dah habis sebotol..anak saya yang umur dua tahun punya la suka dahan rapuh ni...kalau bg dia sebalang...ermmmmm...satu ruang tamu penuh dengan habuk2 dahan rapuh...yang peliknya isinya habis dia makan...senyap2 dia makan sikit2....tu la kelebihan kueh ni...harganye memang sedikit mahal berbanding harga pasaran iaitu RM 35 per bottle. Ini adalah kerana kualiti dahan rapuh di jamin sedap, bahan yang di gunakan semuanya gred AAA. Alah membeli menang memakan kata orang...ramai yang dah mencuba dan berpuas hati dengan rasa dahan rapuh ni...

Harga : RM 35 sebotol
Kos pos : RM 7 Semenanjung Malaysia
RM 10 Sabah Sarawak
berminat nak cuba dahan rapuh? boleh whatsapp saya 0102410101 (Zila)
#dahanrapuh #snack #snekrangupsedap #dahanrapuhsedap #shahalam #selangor













Sunday, October 9, 2016

Kek Coklat Berhantu @Choc Cheese Cake

 Kek yang tengah hot sekarang kek coklat berhantu..barulah saya tau kenapa di panggil kek coklat berhantu...ekekekek..rasanya...walllaaaa....memang sedap giler...makan masa sejuk....lapisan bawah kek coklat yang sangat moist, lapisan tgh cream cheese dan atas sekali choc ganache....semua bahan adalah PREMIUM....yang ni saya buat untuk stok butik Paris Heart di Seksyen 16 Shah Alam bersebelahan Hanan Medispa....kalau nak buat tempahan boleh hubungi saya di talian 0102410101
#kekcoklatberhantu #kekcoklat #chocolatecheesecake #shahalam #subangperdana #selangor #foodporn #bazarpaknil #ridzonestopcentre





RM 7.50/pack





restock di butik vendor seksyen 16 Shah Alam bersebelahan Medi Spa Hanan

 

syukran al jaziran ramai customer yang suka dengan kek coklat yang saya buat....



biar apa org kata asal ada identiti kita...hahahaha...saya suka polkadot...cikgu x ajar pun buat polkadot...saya buat....sebab saya suka..simple..less is more kan....itu lah saya...