Thursday, March 24, 2016

Pre Order Ramadhan dan Syawal tahun 2016

Pengumuman: saya buka tempahan untuk dendeng sekarang sehingga hujung bulan ini sahaja. Pengeposan akan dilakukan secara berperingkat seperti sebelum ini bermula dari minggu ke 2 May sehingga minggu pertama Jun sahaja bagi memberi laluan kepada tempahan ramadhan gift dan cookies raya. Sasaran saya pada tahun ini adalah sebanyak 100kg sahaja. 
#rendangdendeng #dendengmeletop @dendengsedap #dendengramadhan #dendengraya #topsaledendeng #shahalam #subang #subangperdana #sungaibuloh #putrajaya #bangi #kajang


Walaupun rasa mcm jauh jer lagi kita nak jumpa Ramadhan dan Syawal...tp sekarang ni pejam celik pejam celik...udah sampai.....semua gambar yang ada dalam album ni adalah top sale...maksudnya permintaan yang sangat menggalakkan setiap tahun


 Ini asalnya adalah drop cookies...tapi bila saya inovasikan menjadi giant cookies dan buh nama kepada Crunchy Black Choco Giant Cookies ramai pulak yang suka...ini asalnya saya buat khas utk mereka yang cari doorgift....sekeping harga rm 1.50 sahaja...guna bahan2 premium yer...saiz nyer lebih kurang sebesar mulut MUG yang kita minum tu ler....x der ler sebesar Subway punya...kalau besar itu dengan harga rm 1.50..guna bahan premium...nangis mak nak.,...
#cookies #cookiessedap #topsalecookies #cookiesshahalam #cookiessubangperdana #doorgift #giftistimewa


  Yang ni pun sama asalnya adalah drop cookies...tapi bila saya inovasikan menjadi giant cookies dan buh nama kepada Crunchy Choc Chip Giant Cookies ramai pulak yang suka...ini asalnya saya buat khas utk mereka yang cari doorgift....sekeping harga rm 1.50 sahaja...guna bahan2 premium yer...saiz nyer lebih kurang sebesar mulut MUG yang kita minum tu ler....x der ler sebesar Subway punya...kalau besar itu dengan harga rm 1.50..guna bahan premium...nangis mak nak.,...
#cookies #cookiessedap #topsalecookies #cookiesshahalam #cookiessubangperdana #doorgift #giftistimewa


 Steamed Fruit Cakes yang sangat meletops!..rasa dia memang ummmppphhh...yang ni sebelum ramadhan lagi dah tutup order dah....kalau hari2 biasa tempahan penuh untuk doorgift....VIP gift dan mcm2 gift lagi...yang ni sapa2 berminat nak jd ajen saya alu2kan yer. Harga sebekas rm 22.00
#kekukussedap #kekkukusmaveles #kekkukus



 Limited edition dendeng...yang ni memang sangat top sale setiap tahun.saya mulakan perniaagaan dendeng ni pada tahun 2010 secara fulltime...Online business...alhamdulillah peningkatan tempahan dari tahun ke tahun...tahun 2015..saya berjaya terima tempahan sebanyak 100 kilo dendeng siap...fuh,....berpeluh mak nak siapkannyer sensorang...dengan ada baby lagi..asben tolong malam ajer..after work.....yang lain semua saya uruskan....asben tolong beli bahan2 di Pasar Borong Selangor...walllaaa...jauhnyer beli dari Subang ke Pasar Borong Selangor kan....tahun ni saya mensasarkan jualan sebanyak 100 kg jugak...mayb saya tutup awal tempahan untuk tahun ni...saya kena sediakan sedikit ruang untuk tempahan Ramadhan Gift dan Hamper...tiap2 tahun saya memang sebok sebelum menjelang ramadhan dan syawal...alhamdulillah rezeki Allah SWT kurniakan pada saya dengan cara ini...syukur ke hadrat ilahi.
Harga sekilo : RM 95.00
Half kg :RM 48.00
Kalau pos sekilo rm 106, half kg rm 55
Sabah dan Sarawak kos pos kena chek dulu dengan pos laju
#dendeng #rendangdendeng #dendengsedap #dendengsubangperdana #bazarpaknil


 Ni la cara pembungkusan saya bagi memastikan dendeng sampai ke customer dengan selamat....lepas ni saya akan wrap dengan bubble..

Ni dah siap untuk pos....alhamdulillah setakat ini pengeposan dendeng saya ke seluruh Malaysia termasuk Sabah dan Sarawak.
Harga sekilo : RM 95.00
Half kg :RM 48.00
Harga ni x termasuk kos pengepposan. Kalau half kg tambah rm 6. Kalau 1kg tambah rm 11.00
#dendeng #rendangdendeng #dendengsedap #dendengsubangperdana #bazarpaknil



Premium pineapple tart - biasa org panggil tart mawar. RM 32/40ocs. Yang ni x boleh pos. yang ni memang kena amik. pos hancur lebur kawan

Wednesday, March 2, 2016

Perjuangan buat anakanda tersayang - Muhammad Faiz Ridzuan bin Nazrul Shatral

Assalamualaikum..pertama sekali saya nak ucapkan terima kasih kerana sudi singgah di blog saya ni...Blog saya ni saya tubuhkan sebelum arwah pergi lagi..Bila arwah anak saya dah x der..maka saya tukar blog ni di atas nama arwah sebagai Ridz One Stop Centre (sebutan yang betul ridzuan)...ramai jugak yang confius sebut ridzon...x per la...x kesah pun..

Dah 6 tahun saya jalankan bisnes ni dari rumah....demi anak2...demi memperjuangkan penama kepada bisnes ini...dan jugak mungkin sudah tertulis ini rezeki saya...walaupun saya mempunyai Ijazah Sarjana Muda Perakaunan dari Multimedia Universiti....opss...jgn salah faham....tiada niat dan unsur2 riak di situ.....saya kira x der sapa2 pun bila dah belajar tinggi2...habis duit segala ..masa dan tenaga...nak duduk rumah.....tapi takdir menjadikan saya begitu.....tapi itu bukanlah pengakhiran kepada episod hidup saya untuk tidak menjana pendapatan...Hendak seribu daya...x hendak seribu dalih

Saya senang berdikari.....saya suka ada duit sendiri...saya x mau susahkan suami....utk belikan apa yang saya nak...kalau suami bagi alhamdulillah saya terima...kalau x der x apa...saya usahakan sendiri...sesuailah dengan kemampuan saya....

Sejujurnya saya langsung x tau bab baking2 ni..deko2 ni...tp benarlah kata orang...ujian tu mematangkan kita dan menjadikan kita seseorang yang lebih baik...Tahun 2010 adalah tahun yang saya di uji dengan ujian yang sangat berat...ujian datang bertimpa timpa...x selesai satu..datang lagi ujian...belum sempat nak fikir ujian sedia ada datang lagi ujian lain....Akan tetapi apabila saya di uji dengan kehilangan arwah anak di saat dia berusia 3 bulan....separuh nyawa saya pergi...sampaikan saya lupa saya masih ada seorang anak lagi pada masa tu.....di sebabkan terlalu runsing memikirkan hal arwah.....saya lupa!..saya hilang punca..saya hilang arah tujuan untuk seketika....ada masa2 saya nak duduk di tepi kubur arwah anak dari pagi sampai petang...dan seterusnya.....but then slowly saya bina kekuatan...insan2 yang masih ada di sisi saya memerlukan saya...saya harus bangkit!..bangkit dari kegagalan dan kehilangan.....kekuatan yang Allah kurniakan juga....kekuatan dan sokongan dari keluarga dan adik beradik.....kawan2...akhirnya saya bangkit dari segala ujian2 tersebut sehingga sekarang...

Mudah2an Allah SWT permudahkan urusan harian saya dan perniagaan saya....berkembangnyer perniagaan saya ni seolah olah membesarnya anak saya...walaupun saya dah x dapat nak jaga...nak belai..nak cium....pernigaan ini adalah sumber kekuatan saya...sepanjang tempoh 6 tahun saya berniaga dari rumah...bermacam macam halangan ujian yang saya tempuhi...ada masa saya memang nak rebah....tapi kekuatan itu datang dengan sendirinya.....itulah rahsia Allah SWT...

Saya tau ramai di luar sana yang berjuang demi anak2....ada anak2 yang dah x ada mcm saya..ada anak2 yang sedang sakit.....mcm2 lagi....saya doakan kalian semua beroleh kekuatan dan ketabahan dalam menjalani kehidupan.....sabar..redha dengan ketetuan Ilahi...kita insan terpilih....kalau nak menangis....boleh tapi jangan sampai tak redha pulak.....sabar yer sahabat2 semua...

semoga anakanda kami gumbira dan ceria di samping penciptaNya...



Al fatihah buat Anakanda Muhammad Faiz Ridzuan bin Nazrul Shatral (2/2/2010 - 1/5/2010)