Tuesday, December 27, 2016

Home made ice cream - dengan mengggunakan 3 bahan sahaja

Ok sayam sayam semua. harini saya nak share cara buat ais krim home made dengan menggunakan 3 bahan sahaja!. 

anak saya suka makan eskrem, jadi ayah pun gugel la resepi cemana nak buat. terjumpa yang ni. ni paling simple but tasty. 

2 cawan whipping cream
1/2 tin susu pekat manis
1 cawan chocolate milk jenama magnolia

 Whipping cream tu jer yang ada dalam rumah ni so saya  try la yang ni. sedap la pulak. nenanti nak try VIVO la plak

 Mula mula mixed whipping cream sampai kental. 

lepas tu masukkan chocolate dan susu. putar lagi


 Bila dah siap, bubuh dalam bekas. Jangan lupa tutup dengan cling film. Biarkan semalaman dalam peti sejuk beku


Tadaaaa...dah siap. sedap sangat

Thursday, December 15, 2016

Wednesday, October 26, 2016

Yogurt Ice Cream

Tgh top sekarang kan...ice cream yogurt. makan plak masa sejuk. wallaaaaaa..
28/10/2016 - setiap kali saya keluarkan produk baru...niat saya cuma satu ..kerana Allah SWT saya berniaga...percubaan pertama yang membuahkan hasil..alhamdulillah dengan izin Allah SWT..



Buat permulaan saya keluarkan 4 perisa sahaja (kiwi, blueberry, coklat dan strawberry). Alhamdulillah mula mendapat sambutan dari hari pertama saya keluarkan ice cream yogurt ni. Dengan sedikit penambahbaikan pada resepi yang cikgu ajar..sekarang saya supply ice cream ni utk satu cafe di Kuala Lumpur. Mudah2an panjang jodoh kami yer..



60 cups restock untuk Cafe. Syukur kepada Allah SWT di atas rezeki yang telah diberikan


Antara komen2 customer yang saya terima..

  

 







Oleh kerana saya ada customer cilik yang selalu beli dari saya...harga RM 3.50 tu sangat mahal bagi saya...jadi saya inovasikan sikit..buat saiz mampu milik untuk customer cilik..alhamdulilah di terima ramai dengan saiz mini ni...buat ajer bammmm terus ramai pakat booking dan datang beli kat rumah....yang ni harga rm 1.50 sahaja









atas permintaan customer saya x letak buah.....saya letak filling sahaja di atas..

8/12/2016 - 25 pcs yogurt ice cream perisa strawberry dan 25 pcs perisa mangga tempahan dari Puan Wahida untuk majlis sambutan harijadi anakanda tersayang. terima kasih yer