Sunday, September 13, 2015

Freelance Photographer

Freelance photographer - bagi yang tengah mencari photographer untuk majlis kenduri kawin, tunang, akikah  sempena musim cuti sekolah....atau sapa2 nak ambil gambar produk untuk jualan kat internet....boleh contact Encik Nazrul Shatral 011-26230875. Ini suami saya...dia paling banyak bantu dan sokong perniagaan saya dari rumah ni.....






Monday, September 7, 2015

Bread butter pudding with butterscotch sauce

Ia sangat sesuai di makan ketika sejuk...








Harga : RM 30/3 set
10/9/2015 - tempahan dari Customer tetap Hamidah...mekasih la byk sokong bisnes saya.

Thursday, July 2, 2015

tazkirah di hari Jumaat

Minggu ni minggu ujian bagi saya...dah la payment dengan satu jabatan ni sangkut...saya di uji dengan beberapa perkara lain yang saya kira...agak menyesakkan jiwa saya.....nak menangis rasanya...tapi saya yakin ada sebab setiap perkara itu berlaku..ada tarbiah dari Allah SWT yang ingin di sampaikan...dan saya yakin pasti ada hikmah di sebaliknya....kalaulah arwah mak saya ada...pasti dia la tempat saya mengadu bercerita segalanya....mak paling memahami saya...mak yang paling byk memberi sokongan pada saya...begitu juga suami adik beradik dan rakan taulan...x kurang jugak ada yang mencebik...biasa la kan...dah nama pun kehidupan...ok back to the story...

sahabat2 sekelian,

ujian mematangkan kita..menjadikan kita lebih kuat...tabah cekal dan redha...kalau x der ujian...bukanlah kehidupan namanya...ujian juga menjadikan kita lebih baik dari sebelumnya...percayalah tiada satu perkara pun di dalam dunia ini yang berlaku secara kebetulan...semua nya adalah di dalam ketetapan ALLAH SWT...

sebagai hamba Allah kita perlu sabar....dan redha...in shaa allah Allah SWT akan gantikan sesuatu kegembiraan yang lain...saya juga mengharapkan itu berlaku kepada diri saya sekarang ini....minggu ini juga saya di temukan dengan hamba2 Allah SWT yang baik2 belaka....ada juga yang 'bertopeng'..tidak mengapa....itu semua lumrah hidup...kepada customer2 baru yang saya termui minggu ini...terima kasih di atas kepercayaan kalian pada saya.....in shaa allah saya akan cuba buat yang terbaik....

akhir kata selamat berpuasa...x lama lagi dah nak raya?..dah beli baju raya...saya recycle saja baju2 tahun lepas...yang penting anak2 sudah setel...

Wednesday, July 1, 2015

Tips2 murah rezeki

Alhamdulillah....dah 5 tahun saya menjalankan online business secara kecil2 an dari rumah ...mcm2 yang saya lalui sepanjang 5 tahun berniaga dari rumah....berkat kecekalan ketabahan dan kekuatan yang Allah SWT kurniakan kepada saya ...di atas ujian2 yang telah saya lalui menyebabkan saya jadi 'bidan terjun' dalam bidang ni...sesuatu yang memang x pernah saya fikirkan.....saya x pernah terfikir pun untuk terjun dalam bidang masak memasak..deko mendeko ni....ye la...saya belajar dalam bidang lain....akhirnya saya terjun dalam bidang lain....Allah knows best kan!....

ok lah saya x nak coret panjang2...memandangkan ni masa tersepit nyambil2 saya bake cookies raya...tempahan customer tetap....di sini saya kongsikan tips2 menjemput rezeki yang selalu saya amalkan...alhamdulillah dengan izin Allah SWT ada ajer job untuk saya walaupun x seberapa....harus di ingat, rezeki Allah SWT yang bagi..bukan sebab kita pandai kita hebat..kita ada ilmu lebih dari orang lain....jangan angkuh dengan apa yang kita ada yang menyebabkan kita maju...semua tu adalah dengan keizinan Allah SWT....yang ni ramai kurang kesedaran.....kita ada ilmu dalam bidang perniagaan pun adalah dengan izin Allah SWT....jangan pandang rendah pada orang lain..

.baiklah antara tips2 menjemput rezeki yang boleh di amalkan oleh sahabat2 yang menjengah kat blog saya ni:-

1) Solat di awal waktu - kalau susah....cuba didik diri dalam masa seminggu....in shaa allah lepas tu senang jer nak solat di awal waktu...kalau lambat rasa bersalah...

2) Sedekahkan al fatihah untuk mak dan ayah samada mereka masih ada atau tidak setiap hari..doakan mak ayah...saya kehilangan arwah mak tahun lepas...bulan may..11/5/2014...arwah mak adalah kaki kanan saya...mak yang paling byk support keputusan saya untuk berniaga setelah saya kehilangan arwah anak saya pada 1/5/2010...so saya kehilangan dua insan yang tersayang pada bulan sama cuma tahun yang berbeza....doakan setiap hari...mana2 yang dah x der mak/abah..byk2 kan bersedekah untuk diorang...sesungguhnya melalui kita ajer dorang dapat semua tuh...sebab kita anak...

3) Sentiasa beristigfar dan berselawat ke atas Nabi Muhammad SAW...nak2 kalau tgh masak tuh...tgh gentel2 tepung ke..atau apa jer la...tgh bungkus membungkus ker...niat dalam hati..kita jual barang /makanan..biar sedap...customer bayar mahal2...saya selalu masak barang jualan saya sama mcm yang saya nak makan...saya x der kurangkan bahan2...bg saya biar customer puas hati...tp kalau x puas hati....sesungguhnya itulah kelemahan saya...saya cuma buat sehabis baik dan seikhlas mungkin...

4) Rajin bersedekah (JANGAN KEDEKUT!!!!!!) the more you give, the more you will get..the more you get..the more you have to give!..The power of giving....ini memang terbukti!!!..jangan tunggu kaya baru nak bersedekah..tp bersedekahlah kalau nak kaya.....trust me....wajibkan diri bersedekah setiap jumaat....sedekah kat masjid....sedekah pada anak2 yatim...sedekah apa aja...bagi kucing makan..burung makan...atau pada sesiapa sahaja...orang tua2 yang jual kerepek....golongan OKU...dengan niat IKHLAS kerana ALLAH SWT...in shaa allah....Allah SWT akan permudahkan setiap urusan perniagaan...

5) DOA - yang ni memang kena buat!..setiap lepas solat tu....dah habis baca ayat2 apa yang patut.....baca la surah yassin yang bermula dari " In nama amruhuiza....sampai ayat 'kun'..berhenti...dan mintaklah apa aja....dah habis...baru baca 'fayakun"....ini memang saya amalkan....boleh google ustaz kazim elias punya cara di youtube

6) Tawakal - bila kita dah usaha....doa....kita tawakkal....itu yang terbaik...bila buntu...bacalah ayat2 yang berkaitan dengan tawakal....mudah2an Allah SWT bukakan jalan2 yang sepatutnya dan terbaik...
ada beberapa doa lagi yang saya amalkan setiap kali lepas solat...contohnya ayat seribu dinar...ayat mudah membayar hutang...boleh cari doa2 ni and jadikan sebagai amalam setiap kali lepas solat

* *** Jangan berkira dengan customer...sebagai contoh, kalau ada extra2 order customer lain...bg jer pada customer yang order pada hari yang sama....saya yakin..mesti customer akan hepi..and they will come back to us!...tp kena hati2 juga...kadang2 ada yang amik kesempatan...yang tu sendiri mau ingat hehe....ok lah....selamat beramal yer....mudah2an perkongsian saya yang sangat sedikit ini memberi manfaat kepada yang singgah di blog saya....di sini saya lampirkan slide2 yang bisa membantu rakan2 yang berniaga untuk menjemput rezeki....slide ni pun saya jumpa juga....murah rezeki tangan2 yang buat slide nie









Tuesday, June 30, 2015

Premium Cookies Raya 2015








  Pakej : 2 jenis cookies (Premium Black Choco dan Premium Rich Choc Chip, khas buat anak2 yatim dan ibu tunggal. RM 60.00




11 set cookies gifft tempahan di terima dari Iraq - khas buat sedara mara dan sahabat handai di Malaysia....terima kasih Januddin kerana sentiasa support business saya...tiap2 tahun order dengan saya. Pakej: Premium Cornflakes & Coconut Drop, Premium .Rich Choc Chip, Premium Black Choco dan Premium Pineapple tart. RM 100. tempahan minima 10 set

Tuesday, May 12, 2015

Tube box

Tube box with deco - tempahan minima adalah 100 unit




Tube box with deco. RM 6.50

Hari Guru Gift 2015

Pakej mampu milik dan value for money...













Pakej:

7 keping - rm 8.50
6 keping - rm 7.50
5 keping - rm 6.50

Monday, May 4, 2015

Ramadhan Gift & Hamper

Untuk tahun 2015 ni...saya sasarkan produk yang mampu milik...memandangkan harga brg2 semakin mahal...saya tampilkan pekaj2 seperti yang tertera di dalam Katalog. Tempahan kini dibuka....tempahan minima 30 bekas sahaja. tempahan terkahir di terima pada minggu pertama bulan ramadhan. Pakej adalah seperti di dalam gambar dan kurma yang di gunakan adalah Kurma Safawi. Untuk tempahan boleh terus berhubung dengan saya Zila di talian 010-2410101 (Call/Sms/WA) /010-8700987. Atau boleh emailkan ke ridzonestopcentre@gmail.com.Dekorasi akan sedikit berbeza dari gambar di dalam katalog ini sekiranya stok bunga/bekas tiada stok dan kami akan cuba dengan sehabis baik untuk menghasilkan sesuatu yang menarik juga.

#ramadhangift #budgetramadhangift #shahalam #subangperdana #bazarpaknil #rayagift. 

#ramadhangift #kurma #kurmaramadhan #bazaarpaknil #hamperbudget #budgetgift #sungaibuloh #shahalam #subangperdana #subangdua #giftmurah #giftexclucive #sungaibuloh




Package RM 45.00 : Saffawi Dates, Dried Mixed Fruits & Chocolate



Package RM 16.00 : Saffawi Dates & Dried Mixed Fruits




Kurma Safawi, Mixed fruits and Chocolate




Package RM 100.00. Saffawi Dates, Dried Mixed Fruits and Mixed Nuts




Package RM 25.00 : Saffawi Dates, Dried Mixed Fruits and Mixed Nuts



Pakej mampu milik - RM 8 (Kurma Saffawi, Raisin dan Dried Apricot)




200 boxes ramadhan gift tempahan dari Tuah Packet Sdn Bhd Putrajaya. Terima kasih byk2 yer

 kurma pack kecik2..isi dalam 5biji kurma Saffawi

 Pakej: Paper bag, yassin dan kurma. Paper bag ni clearance stock..

Alhamdulillah rezeki namanya...dapat order on the spot..nasib baik stok ada...50 pcs each...dari HG Bomba Putrajaya...mekasih len kali leh order lagi..hehe







18/6/2015 - such a very last minutes order..tempahan di terima pada Selasa 16/6/2015 jam 3 petang....dan saya perlu siapkan pada hari Khamis 18/6/2015....sebanyak 121 bekas budget ramadhan gift...alhamdulillah dengan bantuan suami...kami sama2 siapkan tempahan ini...dengan jayanya...and of course OT la sampai jam 4 pagi..bangun sahur..lepas solat sambung....sampai siap......tempahan dari Ibu Pejabat MAQIS Putrajaya





 RM 180.00
RM 150.00

Save the best for last..alhamdulillah di saat2 akhir ada juga yang masih nak order hamper..memandangkan cookies tempahan customer dah siap maka saya amik juga la tempahan ni...5 set hamper raya dari HDC